Новости дана

У Бриселу је одржан састанак високе представнице Европске уније Федерике Могерини с председником Србије Александром Вучићем и Хашимом Тачијем. Након састанка председник Србије је изјавио да готово 1.800 дана шест главних тачака Бриселског споразума које се тичу Заједнице српских општина нису ни дирнуте. То не може да буде само кривица Албанаца, јер је то потписала и Европска унија, рекао је Вучић. Додао је да су представници Европске уније на састанку јасно рекли делегацији из Приштине да морају да испуне Споразум о Заједници српских општина. Вучић је такође поручио, да ће Марко Ђурић и Никола Селаковић и поред забране из Приштине, у понедељак учествовати на панелу у оквиру унутрашњег дијалога, који ће бити одржан у Северној Косовској Митровици.

Пре 19 година почело је НАТО бомбардовање Савезне Републике Југославије. Нешто пре 20 часова пале су прве бомбе. Први цивили, њих 11-оро, погинули су већ у 20 сати и 3 минута, у Куршумлији. За 78 дана бомбардовања у операцији агресора коју су назвали "МИЛОСРДНИ АНЂЕО", процењује се да је погинуло око две и по хиљаде цивила, а рањено више од 12 хиљада људи. Тешко су оштећени инфраструктура, привредни објекти, школе, здравствене установе, медијске куће, споменици културе, цркве и манастири. Бомбардовање је окончано 10. јуна, усвајањем Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација.

Државна церемонија Дана сећања на жртве одржаће се у Алексинцу. Присуствоваће председник Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и председник Републике Српске Милорад Додик. Пренос је на Радио Београду 1 и Првом програму наше телевизије.

Више од пет и по милиона коверата учествује у данашњем извлачењу наградне игре Узми рачун и победи. То је уједно последње извлачење првог круга. Награде су два стана у Београду, 14 аутомобила Фиат 500 ЕЛ и 10 робних ваучера. Пренос је на Првом програму наше телевизије од 17 часова и 20 минута. Други круг наградне игре почиње 7. априла.

У оквиру највеће глобалне акције за заштиту природе "Сат за нашу планету", у 200 земља света, вечерас ће се симболично искључивати светла и јавна расвета на сат времена - од 20:30 до 21:30. Акцију већ десет година подржава Србија. Ове године она се одржава под слоганом "Повежи се са планетом", а циљ је да се укаже на климатске промене и неопходност заштите природних ресурса.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Небојша Николић
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи