Новости дана

У Бриселу се настављају разговори Београда и Приштине на највишем политичком нивоу. Састају се председник Србије Александар Вучић и Хашим Тачи, који ће разматрати примену постојећих споразума и разменити ставове поводом нове фазе дијалога о свеобухватној нормализацији односа. Састанак организује висока представница Европске уније Федерика Могерини. Разговори ће почети касно поподне одвојеним састанцима Вучића и Тачија са Могеринијевом и наставиће се заједничким састанком током вечери. До сусрета у Бриселу долази пошто тродневни разговори две делегације на техничком нивоу нису донели резултате.

У супермаркету на југозападу Француске ослобођени су таоци које је држао мушкарац, који тврди да припада Исламској држави. Како преносе агенције, нападач се налази у супермаркету само са једним полицајцем. У талачкој кризи има две жртве, рекао је градоначелник Треба, али није прецизирао да ли је реч о повређенима или убијенима.

Пратимо ситуацију на рекама, после нових падавина. Командант Републичког штаба за ванредне ситуације Небојша Стефановић рекао је да је Србија данас боље припремљена да реагује на повећање нивоа река које ће наступити отапањем снега. Истакао је да локалне самоуправе морају преузети свој део обавеза да спрече евентуално изливање.

Уредник и водитељ - Наташа Ракетић

Уредник вести - Небојша Николић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво