Новости дана

Снег пада у већем делу земље, па је саобраћај отежан и успорен. Због влажних коловоза и ниских температура могућа је поледица и слаба видљивост, упозоравају из Ауто-мото савеза. На прилазима планинама неопходна је зимска опрема. Због отапања снега, Јужна Морава поново је у порасту. На снази је ванредна одбрана од поплава. Водостај на Сави код Шапца је у порасту. На 46 километара тока низводно од Шапца на снази су ванредне мере одбране од поплава.

Председник Александар Вучић састаће се у Њујорку с генералним секретаром Уједињених нација Антониом Гутересом. Вучић се раније већ срео са Гутересом на Конференцији о климатским променама крајем прошле године у Паризу. Овога пута, како се очекује, тема разговора требало би да буде Косово и Метохија.

У сарадњи припадника Министарства унутрашњих послова Србије, грчке полиције и америчке агенције DEA, на територији Грчке спроведена је акција у којој је ухапшено више особа и заплењено 23 килограма кокаина, високе чистоће. Како је саопштио МУП међу ухапшенима је неколико држављана Србије. Вредност заплењених наркотика износи око милион евра.

Данас је Светски дан поезије. И у Србији ће бити обележен различитим манифестацијама. У организацији Културног центра Београда почињу Језичке игре. До суботе, домаћи и страни аутори, преносиће новости са књижевних и културних сцена Европе и света.

Уредник емисије - Наташа Ракетић

Уредник вести - Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара