Новости дана

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће председника Александра Вучића замолити, чим се врати из Брисела, да разговарају о реконструкцији Владе. Истакла је, да је реконструкција неопходна како би влада радила тимски. "Функционисаћемо као тим, без појединачних сујета и промовисања личних агенди и имаћемо резултате или ја не  морам да будем председница Владе", рекла је Брнабићева.

Делегације Београда и Приштине настављају у Бриселу дијалог на техничком нивоу. Разговараће о управљању административним прелазима и слободи кретања, односно регистарским таблицама. Јучерашње теме биле су Заједница српских општина, енергетика и мост у Косовској Митровици. Дијалог ће трајати до сутра. Делегацију Београда предводи директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

У Криваји код Бачке Тополе отвара се прва дигитална фарма у Србији, али и у региону. Пројекат Дигитална фарма је јединствени простор на чијој се њиви примењују најсавременије технологије и механизација, а који ће омогућити  пољопривредницима да се упознају са најновијим технолошким достигнућима и тако унапреде производњу.

Бивши француски председник Никола Саркози јутрос је приведен на разговор у полицији, због истраге о финансијским нерегуларностима током изборне кампање 2007-те године. Како преноси Ројтерс, истрага се води у вези са либијским финансирањем Саркозијеве кампање.

У Јагодини вечерас почињу 47-ми "Дани комедије". Фестивал отвара представа Душана Ковачевића "Урнебесна трагедија" у режији Марка Манојловића. У конкуренцији за награде је седам представа.

У Хрватској ниво Саве расте и данас се очекује врх воденог таласа. У нашој земљи Сава ће код Шапца достићи границу ванредне одбране од поплава. У порасту су и водостаји Ибра, горњег тока Јужне Мораве, Тамиша, и свих река у долини Велике Мораве. Прети једино изливање Ресаве. У Београду је улаз моторним возилима у зону Куле Небојше забрањен због увођења редовне одбране од поплава.

Републички хидрометеоролошки завод објавио је упозорење за подручје Србије, на хладно време, снег и стварање снежног покривача у наредна три дана.

Уредник и водитељ - Мирослав Војводић

Уредник вести - Ненад Селаковић

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи