Новости дана

Председник Александар Вучић и представници Мисије Међународног монетарног фонда, коју је предводио шеф Мисије Џејмс Роуф констатовали су на састанку у Београду да Србија иде добрим путем и да је остала посвећена спровођењу реформи, повећању стопе раста БДП-а и побољшању стандарда грађана. 

Вучић је рекао да Србија жели да настави сарадњу са ММФ-ом кроз нови програм.  Сагласили  су се да је неопходно завршити реформу јавних предузећа и решити проблем  губиташа у јавном сектору. Посебна тема састанка била је  повећања плата и пензија, у чему су се председник Вучић и представници ММФ сагласили да, захваљујући одличним резултатима од почетка године, у буџету  има простора за поменута повећања. Било је речи и о смањењу пореза и доприноса на плате као једне од мера подстицаја запошљавања у приватном сектору.

У Прокупљу се отвара нови погон фабрике Биз Линк. Посао ће добити 450 радника. Америчка компанија Биз Линк бави се производњом каблова за кућне апарате. Послује у Прокупљу већ пет година и у њој је запослено 350 радника. Нови погон у Прокупљу простираће се на 900 квадратних метара, а отварању присуствује председник Александар Вучић.

Министарство спољних послова Русије поручује да се Америка игра ватром и да ће Москва на најављени нови сет санкција одговорити проширењем ''црне листе'' за  Американце, али да и даље нуди дијалог Лондону и Вашингтону. Русија ће протерати британске дипломате као одговор на исти такав потез Британије која Москву оптужује за употребу нервног агенса против бившег агента Скрипаља. Амерички председник Доналд Трамп, баш као и лидери Немачке и Француске, верује да Москва стоји иза напада на Скрипаља.

Европска рукометна Федерација је, на захтев Рукометног савеза Србије, одлучила да се квалификациони турнир за Светско првенство јуниорки од 23.  до 25.  марта у Крагујевцу одржи без интонирања химни и националних симбола репрезентација учесница.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи