Новости дана

Премијерка Ана Брнабић предводи делегацију Србије у радној посети Бањалуци. Она се састала са председником Републике Српске Милорадом Додиком и председницом Владе Жељком Цвијановић. Пред посету премијерка је изјавила да односи Србије и Републике Српске никад нису били бољи, нарочито када је у питању економска сарадња, те да је у протеклих 10 месеци робна размена увећана за 10,7 одсто. Премијерка и чланови делегације присуствоваће и отварању Еко-топлане Бањалука.

Србија је спремна да отвори 5 поглавља у преговорима са Европском унијом и у јуну очекујемо шири пакет, изјавила је министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, после разговора са министром за правду и европска питања немачке савезне покрајине Баден Витемберг, Гвидом Волфом. Министарка каже да је у разговору са гостом тражила подршку Немачке за то.

Председник Македоније Ђорђе Иванов изјавио је да неће потписати указ о примени Закона о употреби језика којим се албански уводи као други званичан језик у Македонији, преноси агенција МИА. Пошто је Собрање синоћ, без расправе о више од 35 хиљада амандмана опозиције, усвојило тај закон, Иванов је саопштио да неће потписати указ о проглашењу закона који је донесен на такав начин, ван свих процедура, без дебате о амандманима, наводећи да му то не дозвољавају Устав и савест. Иванов је раније већ искористио право вета за Закон о језицима.

Данас је светски дан потрошача. У Србији број приговора купаца стално расте - прошле године било их је 17 хиљада. Председница Управног одбора Центра за едукацију и заштиту потрошача Вера Вида каже да се купци највише жале на обућу, одећу, на услуге мобилне телефоније, рачунарску опрему и белу технику.

Уредник и водитељ - Слободан Петровић

Уредник вести - Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво