Новости дана

Председник Александар Вучић поручио је у разговору са амбасадором Кине Ли Манчангом да је вест о жељи председника Кине Си Ђинпинга да се поново састане са српским председником веома значајна за Србију и захвалио Кини и њеном руководству на подршци коју пружају Србији и њеним грађанима. Председник Србије каже да ће поновни сусрет бити прилика за разговор о бројним пројектима Кине и Србије, пре свега инфраструктурним.

Председник Вучић састао се и са представницима кинеске компаније Цијин која је заинтересована за учешће на тендеру за стратешко партнерство у РТБ-у Бор. Представници Цијин Мајнинг Групе су навели да имају озбиљне развојне планове за РТБ Бор, али и за цео регион, и изразили намеру да уложе више стотина милиона долара у модернизацију производње и реструктурирање компаније, која би била организована у складу са највишим светским стандардима.

Пре тачно 15 година, у Београду је испред зграде Владе убијен премијер Србије Зоран Ђинђић. Породица, пријатељи, поштоваоци, руководство и чланови Демократске странке положили су венце и цвеће на Ђинђићев гроб у Алеји заслужних грађана. На спомен-плочу убијеном премијеру Зорану Ђинђићу у дворишту Немањине 11 венац је положила премијерка Ана Брнабић и чланови Владе.

Због организовања убиства премијера на 40 година затвора осуђен је бивши командант "црвених беретки" Милорад Улемек. На исту казну осуђен је и Звездан Јовановић, непосредни извршилац убиства и бивши Улемеков заменик.
Влада Србије донела је одлуку да Граду Београду уплати 13 милиона 257 хиљада динара, како би предлог председника Вучића о подизању споменика, 15 година после убиства премијера Зорана Ђинђића, био реализован. Град Београд ће одмах по добијању новца потписати уговор са аутором Мрђаном Бајићем и његовим тимом како би израда споменика почела што пре.

У просторијама фирме у Рузвелтовој улици у Београду око 11 часова бивши радник Н.С. те фирме испалио је више пројектила из пиштоља у правцу двојице радника, док је трећи скочио кроз прозор, саопштио је МУП. Један од двојице рањених радника је преминуо од задобијених повреда у Ургентном центру. Н.С. је након пуцњаве побегао из фирме и пронађен је са тешким телесним повредама у свом стану на Звездари, у који је полиција стигла због пријаве да је избио пожар.

У оквиру европске акције појачане контроле учесника у саобраћају, припадници српске саобраћајне полиције данас контролишу коришћење сигурносних појасева, али и употребу мобилних телефона при вожњи. Акција траје седам дана и биће спроведена у 32-ве државе које сарађују у оквиру међународне организације ТИСПОЛ- мреже саобраћајних полиција Европе.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Небојша Николић
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво