Доживети стоту

Данашње издање емисије посветићемо дамама као подсетник на 8. март - Дан жена који смо обележили у седмици за нама. Тим поводом представићемо вредне сениорке - чуваре старих заната.

У оквиру пројекта Црвеног крста Србије "Инклузија старијих особа", представници организације "Re: Crafts Cluster" реализују програм "Подршка старим занатима". Уз дружење и креативни рад желе да оживе ручни рад - прераду вуне. Директорка те организације Весна Русић тврди да је циљ да се у радионице укључе и стари, и млади.

О лепоти жене у годинама говориће пензионерка Драгица Максимовић, учесница на такмичењу за МИС Сениорка на Сајму за треће доба. Каже да је то био повод за дружење, а не за победу, и да је важно учествовати. 

У минутима посвећеним здрављу говорићемо о менопаузи. Како тај период утиче на квалитет живота код жена и да ли хормонска терапија може да ублажи тегобе? Шта је менопауза и да ли је важно да се о њој говори? Питали смо гинеколога, проф. др Александру Капамаџију.

Време за добру књигу издвојићемо за мемоаре Марине Абрамовић "Пролазим кроз зидове", а у историјској радио-читанци ћемо подсетити на прву жену лекара у Србији и великог борца за родну равноправност - докторку Драгу Љочић.

Уредник и водитељ - Марина Стојадиновић

Музички уредник - Драган Димић

 

Радио Београд 1, 9:05.

Насловна страна (Фото: М. Стојадиновић)

 

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво