У средишту пажње

Од почетне идеје до готовог производа - како се проналази, негује и подстиче иновативни потенцијал? Шта је суштина Такмичења за најбољу технолошку иновацију?

Национално такмичење за најбољу технолошку иновацију непрекидно се одржава од 2005. године и управо је започео четрнаести циклус. Организатори су Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Организациони тим са Факултета техничких наука у Новом Саду и Технолошко - металуршког факултета у Београду. Партнери у реализацији су Привредна комора Србије и РТС.

Рок за пријаву иновације за овогодишњи циклус такмичења је 20. април. Ко све може да се пријави? Шта је иновација и како се до ње долази? Које користи имају учесници такмичења?

Гост емисије је проф Драган Повреновић, координатор пројекта, а путем телефонског укључења у емисији ће учествовати: проф. Владимир Поповић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, др Биљана Војводић, помоћник министра науке и технологије Републике Српске, Радојка Николић, економиста и члан жирија, победници и учесници претходних циклуса такмичења.

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи