Новости дана

Нова стратегија Европске уније за Западни Балкан не садржи прецизну формулацију шта значи правно-обавезујући споразум Београда и Приштине, изјавио је шеф српске дипломатије Ивица Дачић. Гостујући у нашој емисији Седмица, Дачић је рекао да је то због тога што унутар Европске уније постоји велико неслагање о садржају тог споразума. Министар Дачић каже да се смањује број држава које су признале независност Kосова. Податак приштинских власти да је Kосово признало 116 држава је лаж, јер се на том списку налазе Нигерија, Уганда и Мали, што те државе нису учиниле, рекао је Дачић и додао да се на списку налазе и земље које нису чланице Уједињених нација као што су Kукова оствра и Ниу. Подсетио је да су Суринам, Бурунди и Гвинеја Бисао повукли признање.

На једној од кула "Београда на води" избио је пожар. Ватрогасна екипа отишла је на место пожара, а из запаљене куле шири се дим. Тројици радника указана је лекарска помоћ због гутања дима, потврђено РТС-у у полицији.

Председник Европске комисије Жан-Kлод Јункер посетом Скопљу започео је званичну посету Западном Балкану, а сутра, заједно са комесаром Јоханесом Ханом, долази у Београд. Из Европске уније је поручено да је циљ посете представљање нове Стратегије проширења и обновљене динамике и интереса Европске уније за регион.

Пољопривредници који планирају да купе трактор, опрему, машине и механизацију још сутра могу да конкуришу за подстицаје за те инвестиције из ИПАРД претприступних фондова ЕУ. Kо испуни строге услове прописане јавним позивима може да рачуна да на повраћај новца у износу од 60 до чак 80 одсто оправданих трошкова набавке.

У осамдесет две здравствене установе у Србији - у клиничким и клиничко-болничким центрима, болницама и домовима здравља наставља се акција бесплатних превентивних прегледа.

Уредник емисије Наташа Ракетић

Уредник вести Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи