Новости дана

Председник Александар Вучић борави у званичној посети Бугарској. На Тргу светог Александра Невског у Софији дочекан је уз највише државне и војне почасти. После полагања венца на Споменик незнаном јунаку, председник Вучић се састао са председником Бугарске Руменом Радевом. Двојица шефова држава разговарају о унапређењу сарадње, регионалним питањима и евроинтеграцијама. Сагласни су да дијалог Београда и Приштине нема алтернативу и да треба тражити компромисно решење. Радев је истакао да Бугарска подржава што бржи улазак Србије у Европску унију.

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је, после разговора са шефом гамбијске дипломатије Усаином Дарбом, да је предложио да та земља преиспита одлуку из 2009. године о признавању независности Косова. Дарбо је рекао да влада његове земље разматра неке спољнополитичке потезе бивших власти и да мисли да ће у блиској будућности бити донете одлуке које че ојачати односе Србије и Гамбије.

Министарство државне управе и локалне самоуправе упутило је јавни позив градовима и општинама да пријаве пројекте за коришћење средстава из буџетског фонда за локалну самоуправу. Позив траје до 15. марта, а општинама је на располагању 320 милиона динара.

У београдском Центру "Сава" вечерас се отвара 46-ти Међународни филмски фестивал. Током десет дана ФЕСТ-а публика ће моћи да види 116 премијерних остварења у 12 биоскопских сала широм Београда.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво