Романо Тхем

Представљамо резултате истраживања центра за одбрану и безбедност које је спроведено у пет градова Србије. У извештају се наводи да је сваки други школарац насилан, а велики проценат њих не би се дружио са Албанцима или Ромима.

Комесар за људска права Савета Европе Нилс Муижниекс у посети Србији интересовао се за мере које се предузимају у циљу унапређења положаја и права националних мањина као и о томе колико су деца ромске националне мањине укључена у систем образовања

Поврђена група деце у Словачкој, након што се аутомобил залетео и повредио их. За сада није познато да ли је реч о терористичком нападу.

Гошћа Света Рома је Драгана Димитров, библиотекарка прве ромске библиотеке у Новом Саду. Осим што малишане учи љубави према књизи, она им помаже у изради домаћих задатака.

Говоримо и о згради где је некад било смештено седиште Гестапоа у Хамбургу, сада ће се налазити шопинг центар, у оквиру кога ће бити и спомен обележје, које подсећа на првобитну намену ове зграде. Центар би требао да буде место едукације о нацистичким злочинима почињеним у тој згради.

Емисију воде Уна Бериша и Гордана Нешовић.

 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи