У средишту пажње

Да ли је публика жељна културе или је култура жељна публике? Какве су културне потребе и навике грађана Србије?

Свега 6,5% грађана у Србији истиче да им је посета културних програма једна од три омиљене активности у слободно време, а за само 6,1% културно стваралштво је једна од омиљених активности, показује исраживање Завода за проучавање културног развитка спроведено крајем 2015. године у циљу сагледавања актуелних карактеристика у културном понашању грађана Србије. Недостак времена и интересовања главни су разлози за ретко посећивање културних садржаја.

На основу овог истраживања поставља се питање имамо ли одговарајуће културне програме за публику или имамо ли одговарајућу публику за културне програме? Како развити културне потребе и навике а самим тим и публику? Колико овакву слику мењају одређене манифестације и фестивали? 

На ова и слична питања у емисији " У средишту пажње"  покушаће да одговоре др Маја Ристић, професор на Факултету драмских уметности и социолог Слободан Мрђа, истраживач Завода за проучавање културног развитка.

Eмисију уређује и води Тамара Крстић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи