Таласање - Шетња

Међународни филмски фестивал у Београду, 46. по реду, почиње данас и трајаће до краја наредне седмице. Биће приказано 116 премијерних остварења и 10 филмских класика у неколико програма. У главном такмичарском програму налази се 16 филмова из Мађарске, Данске, Ирана, Кине, Аргентине, Либана, Грчке, Хрватске, САД, Русије, Италије и Швајцарске.

Жири у саставу Милчо Манчевски, Јован Јовановић, Елма Татарагић, Мила Турајлић и Гордан Кичић одлучиваће о наградама у категоријама: најбољи филм, најбољи сценарио, најбоља режија, најбоља мушка улога, најбоља женска улога, најбољи деби и награда жирија. Најбољи филм понеће награду Београдски Победник.  О 46. Фесту разговарамо са уметничким директором и селектором Југославом Пантелићем.

РТС и Министарство просвете покренули су акцију против вршњачког насиља „Буди друг - спречи насиље". О циљу кампање, њеним промотерима, као и о поражавајућим подацима о учесталости насиља и агресије међу младима, разговарамо са Биљаном Лајовић из Министасртва просвете и Александром Трајковић, која је испред наше куће задужена за кампању.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво