Српски на српском

Надам се да увек има оних којима је школа на првом месту, иако са ТВ екрана понекад можемо да чујемо и другачија размишљања о животу. Немам ништа против! У старије време било је деце богатих која нису ишла у школу, па су свеједно постали врхунски интелектуалци. Било је и сиромаха без школе, али су се сами образовали, па су и тако много научили. Ни многи спортисти нису стигли на време да загреју столицу, па су надокнађивали пропуштено, а има и оних којима то никад није било важно. Тако је један од њих, познати фудбалер, недавно изјавио: "Школа ми није био проритет!" Па хвала му што рече, да и други чују шта бива кад школа неком није приоритет….

Па нас после неки питају зашто у току дана неколико пута репризирамо емисију? Зато што је граматика градиво из основне школе, и по плану и програму, учи се само тад и више никад, ту изузимам студенте филолофије, лекторе и ентузијасте.

Чак смо размишљали и о томе да о неким грешкама говоримо у свакој емисији, све док се понављају. Рецимо, као што је римски државник Катон Старији своје говоре у Сенату завршавао реченицом: "Уосталом, мислим да Картагину треба разорити", тако бисмо и ми сваку емисију могли да завршимо речима: "Уосталом, само се нећу, немој, немам и нисам увек пишу спојено."

Па после једно годину дана понављања да видимо да ли ће опет неки трамвајџија да залепи обавештење на вратима своје кабине на коме пише: "Нестаје на Славији".

Драмска уметница - Јадранка Селец

Уредник и водитељ - Мирјана Блажић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво