Новости дана

Председник Александар Вучић изјавио је да је компромис са Албанцима од животног интереса за Србију и српски народ на Косову и Метохији. Подсетио је да су, пре десет година, бруталном силом, погажени сви правни принципи, како би Србији била одузета територија. Без договора са Београдом, Приштина неће ући у Уједињене нације, истакао је председник Вучић.

Председник је потврдио да ће се технички дијалог Београда и Приштине наставити 26. фебруара у Бриселу. Он је претходно у згради Председништва разговарао са студентима Приштинског универзитета, са седиштем у Косовској Митровици, о томе како виде будућност на Косову и Метохији и шта држава може да учини за њих и све наше сународнике у покрајини.

Шеф дипломатије Ивица Дачич изјавио је за РТС да ће се у наредним месецима и годинама, број земаља које признају независно Косово смањивати. Додаје да се сваки глас у Уједињеним нацијама рачуна, и да Европска унија нема заједнички став о Косову и Метохији. Дачић је поновио да без договора са Београдом, Косово не може да заокружи независност.

У паду авиона на југу Ирана погинуло је свих 66 путника, рекао је портпарол иранске авиокомпаније "Асеман ерлајнс". Авион А ТЕ ЕР72, који се кретао од Техерана ка граду Јасуџ на југозападу Ирана, срушио се у близини забаченог планинског региона Семиром, око 620 километара јужно од Техерана. Иранска државна телевизија јавила да је летелица нестала са радара 50 минута после полетања са техеранског аеродрома "Мехрабад". Због густе магле, хеликоптери не могу да се спусте, па спасилачке службе покушавају да до места несреће дођу копненим путем.

На Првом програму наше телевизије почело је приказивање серије ''Немањићи - рађање краљевине''. Прва епизода, емитована синоћ, била је најгледанија од свих осталих телевизијских програма, а гледало ју је близу два милиона људи. Серија се наставља вечерас, у редовном термину од 20 часова и 5 минута. Вечерашња епизода носи назив "Мирослављево јеванђеље".

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ненад Селаковић
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи