Новости дана

Дачић је оценио да без договора са Србијом, питање Косова не може да се реши и поручио да би Приштини то требало да буде јасно. Нагласио је како ни у једном заједничком документу Европске Уније не пише да Србија треба да призна Косово. Дачић је рекао и да нико не зна шта значи правно обавезујући споразум и да греше они који мисле да тим споразумом Србија треба да призна независност Косова.

О дометима, проблемима који нису решени, и новима који су признањем косовске независности настали, говорио је и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић. Он је оценио да на десетогодишњицу једнострано проглашене независности Косова, заправо обележавамо десет година од рушења система међународног права и принципа суверености држава. Ђурић се светској и домаћој јавности обратио и преко друштвених мрежа.

Шеф немачке дипломатије Зигмар Габријел изјавио је да би Европска унија постепено могла да почне са повлачењем санкција Русији, уколико буде примењено примирје у источној Украјини посредством Уједињених нација. Он сматра да је идеја руског председника Владимира Путина о плавим шлемовима - исправна. Габријел је, на маргинама Конференције о безбедности у Минхену, оценио да је то једна од реалнијих опција.

У београдском Дому омладине отворен је седми Балкански фестивал сира на коме учествују излагачи аутохтоних сирева из Србије и региона, али и Француске и Италије. Изложени су и производи од сира, вина и разноврсни деликатеси који се слажу са сиревима. Организатори кажу да су претходних година имали по више хиљада посетилаца.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ненад Селаковић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи