Ноћни програм - Путовање до угла

Наш саговорник је Предраг Трокицић, фотограф из Неготина, чија изложба фотографија "Заборављена земља" траје од 16. фебруара до 2. марта у Галерији 16, у Београду.

Предраг Трокицић рођен је 1965. године и живи у Неготину. Београдској јавности познат је најпре као најактивнији  фотограф-сарадник "Пешчаника", у коме је објавио преко 900 фотографија. Самосталне изложбе имао је у кафе-галерији "Медуза" у Београду 2015, и кафе-клубу "Цинема" и Дому културе у Неготину 2017. Учествовао је на Бијеналу минијатуре у Горњем Милановцу 2016, изложби "Неготински уметници и колекција дела из фонда Дома културе" и колективној изложби неготинског Фото-клуба.

"Када сам први пут видела фотографије Предрага Трокицића на Пешчанику, била сам задивљена антрополошким и етнографским богатством које су пружале. Биле су прецизно лоциране - Неготин и околина, биле су знак недвосмислене друштвене ангажованости, или ако хоћете искрене ганутости над животним реалностима. Шта год да је Предраг Трокицић ухватио као слику, сведочило је о стању тога краја: ствари, ограде, саксије, зидови, оруђа, животиње, гране, простори, говорили су пођеднако о људима као и слике људи самих, углавном стараца. Слика културне покрајине која је свој бољитак доживљавала задњи пут пре тридесетак година, а озбиљно га започела пре педесетак, оцртавала се у немилосрдним обрисима неумитног пропадања - у удаљености од света која се појачавала, у одумирању животне снаге и у очитом недостатку омладине, у губљењу наде, укратко. И истовремено, на тим фотографијама није било ни носталгије ни меланхолије; напротив, било је хумора и нежности изнад свега осталог. Безусловна љубав? Свакако, али не слепа."

Светлана Слапшак (из текста "Дубока Србија Предрага Трокицића")

"Дорћолско народно позориште" обележило је 17. фебруара свој први рођендан представом "Шехерезада". Своје утиске о раду позоришта у протеклој години пренео нам је редитељ Филип Гајић.

Уредница и водитељка емисије: Хана Гадомски

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво