Спортски споменар

Репризирамо емисију у којој нам је гост наш најбољи џудиста свих времена Славко Обадов. Освајао је медаље на свим такмичењима на којима се надметао. Највећи успех остварио је освајањем бронзане медаље на Олимпијским играма у Монтреалу 1976. Био је трећи на Светском првенству, а са европских шампионата има сребрну и бронзану медаљу.

Двоструки је шампион Медитерана, четвороструки Балкана и вишеструки првак Југославије. Значајне успехе остварио је као тренер и селектор наше репрезентације.

Упоредо са врхунском спортском каријером Славко Обадов је велику пажњу посветио образовању. Прешао је пут од аутомеханичара до доктора наука и редовног професора Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду.

У емисији ће између осталог говорити: о мотивима за бављење џудоом, како је висинске припрема заменио трчањем поред Дунава, случајном познанству са прослављеним кануистом Матијом Љубеком, занимљивостима током Олимпијских игара у Монтреалу, догодовштини из Шпаније када се окушао као тореадор.

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд 1, од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво