60 најлепших народних песама

Кроз 30 радијских емисија сваке суботе предлажемо, бирамо, подсећамо, презентујемо народне песме које су по вама победиле време.

У сусрет јубилеју Телевизије, кроз наш читав медијски систем подсетићемо аудиторијум на највреднија остварења наше народне музике и заједно бирамо 60 најлепших народних песама икада! На почетку сваке радијске емисије, емитоваћемо руковет од 12 народних песама - као предлоге за избор слушалаца. Отворићемо и две телефонске линије - слушаоци ће уживо у програму моћи да предлажу њима најдраже народне песме. И у свакој радијској емисији имаћемо релевантне госте и са њима разговарати о свим аспектима народне музике - од историјата и знаменитих уметника до техника извођења. У данашњој емисији са нама је Раде Вучковић, композитор, певач и боем.

Неке од тема биће: Да ли су чешћи хитови бржег или споријег темпа? Колико је током ових деценија било певача осредњих гласовних могућности, који су ипак остварили невероватне извођачке каријере? Да нема новца, да ли би сте истим жаром као аматер волели музику и бавили се њом? Које све музичко- изражајне елементе је потребно да има песма да би постала хит?

Драги наши слушаоци предлажите народне песме које су вама најлепше на следеће начине:

1. Званични РТС Youtube канал емисије "РТС 60 најлепших народних песама"

2. Фејсбук страница: 60 najlepših narodnih pesama (@60народних)

3. Твитер налог : @RTS_60narodnih

4. Имејлом: 60narodnih@rts.rs

5. Само за време емисије на телефоне: (011/322-5099, 322-5299)

Наше дивне, забавно- музичке емисије пратите: суботом од 14.00 на Радио Београду 1 и недељом од 17.00 на Првом програму РТС- а!

Водитељ и уредник емисије је дугогодишњи музички уредник, новинар и етномузиколог Ненад Камиџорац.

 

 

 

број коментара 0 пошаљи коментар