Таласање - Земља чуда

Како се мењао однос јавног мњења Србије према Европској унији од 2000. године до данас? Када је блискост била на највишој коти, а у којим периодима је опадала? Где смо данас у односу на фамозни број од 50 одсто?

„Називајући донаторску помоћ 'фарсом', Ђинђић је уједно упозорио западне партнере како би његова влада могла да падне због немогућности да људима понуди бољи живот." (Лист Време 26.јула 2001, наводи из интервјуа Зорана Ђинђића немачком 'Шпиглу")

„Да са референдум о уласку у ЕУ одржи данас, ЗА би гласало 64 одсто грађана. Видите да је реч о паду о односу на претходне године." (Тања Мишчевић, 2005)

„Чини ми се да је ово једно од истраживања које нам показује промене у односуграђана према ЕУ: ЗА учлањење би данас гласало 53 одсто - то је најнижи ниво до кога смо до сада ишли." (Милица Делевић, 2011)

„Последње истраживање је показало значајан тренд подршке европским интеграцијама. После дужег времена смо прескочили тих 50 одсто подршке и врло сам задовољна због тога." (Јадранка Јоксимовић, 2018)

Аутор и водитељ - Тања Милекић

 

број коментара 0 пошаљи коментар
Таласање Таласање

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење, анализа актуелних дешавања, вести из земље и света, најбољи водитељи и музика. [ детаљније ]