Таласање - Земља чуда

Како се мењао однос јавног мњења Србије према Европској унији од 2000. године до данас? Када је блискост била на највишој коти, а у којим периодима је опадала? Где смо данас у односу на фамозни број од 50 одсто?

„Називајући донаторску помоћ 'фарсом', Ђинђић је уједно упозорио западне партнере како би његова влада могла да падне због немогућности да људима понуди бољи живот." (Лист Време 26.јула 2001, наводи из интервјуа Зорана Ђинђића немачком 'Шпиглу")

„Да са референдум о уласку у ЕУ одржи данас, ЗА би гласало 64 одсто грађана. Видите да је реч о паду о односу на претходне године." (Тања Мишчевић, 2005)

„Чини ми се да је ово једно од истраживања које нам показује промене у односуграђана према ЕУ: ЗА учлањење би данас гласало 53 одсто - то је најнижи ниво до кога смо до сада ишли." (Милица Делевић, 2011)

„Последње истраживање је показало значајан тренд подршке европским интеграцијама. После дужег времена смо прескочили тих 50 одсто подршке и врло сам задовољна због тога." (Јадранка Јоксимовић, 2018)

Аутор и водитељ - Тања Милекић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво