Недељом за село

Управи за аграрна плаћања до сада је пристигао мали  број захтева за средства ИПАРД-а намењена за набавку трактора и механизације. Пољопривредници зазиру од захтевне и дуготрајне процедуре, а представници Министарства пољопривреде саветују им да се добро припреме уколико желе да конкуришу.

На састанку представника удружења малинара из свих делова Србије са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем, као и представницима Министарства трговине, договорено је да се до 15. фебруара формира Национални савет за малину, који би се бавио свим проблемима везаним за производњу и извоз тог воћа.

Несређени катастри непокретности, посебно на југу Србије, праве проблеме локалним самоуправама које до 31. марта треба да донесу годишњи програм давања државног пољопривредног земљишта у закуп. О томе је расправљао и скупштински пододбор за праћење стања у пољопривреди у неразвијеним подручјима.

Због прошлогодишње суше, сточари у селима испод Бељанице муку муче са храном за стоку.

 Уредник и водитељ Даворка Тешић.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се