Новости дана

У Давосу почиње Светски економски форум. У фокусу су геополитика, економска стабилност и борба против неједнакости. Очекује се да ће скупу, поред америчког председника Доналда Трампа присуствовати лидер Француске Емануел Макрон и британска премијерка Тереза Меј. Србију ће на Форуму представљати председник и премијерка Србије, Александар Вучић и Ана Брнабић.

Министарство правде објавило је Радни текст измена Устава Србије. Следи јавна расправа која ће трајати до 8.марта и изјашњавање Венецијанске комисије.

У Новом Саду, у подне, на обали Дунава поред споменика „Породица",  одржана је комеморација цивилним жртвама Новосадске рације које су мађарски фашисти убили 1942. године. Од 21. до 23. јануара убијено је и бачено у Дунав најмање хиљаду 300 Новосађана свих узраста - Срба, Јевреја и Рома.

Комора извршитеља за сутра је заказала јаву продају Железничко-техничке школе и Високое железничке школе по цени од 340 милиона динара. Запослени у тим сутановама су протестовали  захтевајући да се обустави најављена продаја. У  међувремену, министар Шарчевић је рекао да је направљена грешка у папирима која ће бити исправљена.

Уредник емисије - Наташа Ракетић

Уредник вести - Небојша Николић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се