У средишту пажње

Шта су јединице локалне самоуправе постигле у области заштите животне средине, смањењу емисије штетних гасова, климатских промена?

Министарство заштите животне средине и Програм Уједињених нација за развој (УНДП) уз подршку Глобалног фонда за животну средину (ГЕФ) спроводе пројекат "Локални развој отпоран на климатске промене". У оквиру пројекта објављена су два позива: Изазов отворених података и Изазов за иновативна решења. Рок за подошење пројектних идеја у оквиру пројекта Изазови за иновативна решења је 31. јануар. 

Овај пројекат подржаће изналажење иновативних решења за борбу против климатских промена, посебно на нивоу локалних самоуправа у Србији. Циљ је да се идентификују и подрже различита софтверска, техничко-технолошка решења и пословне идеје које локалне самоуправе могу да примене како би пружиле јавне услуге које су отпорне на климатске промене. На пример: обезбеђивање енергије из обновљивих извора, развој паметних електро мрежа, унапређење рециклаже и претварање отпада у енергију, ефикасног јавног осветљења, енергетске ефикасности јавних зграда,повећање коришћења немоторизованих видова превоза. На тај начин унапредиће се свакодневни живот грађана и привредни развој општина.

Докле се стигло?

Гости емисије У средишту пажње су: Даринка Радојевић, специјални саветник министра за заштиту животне средине и Мирослав Тадић, портфолио менаџер УНДП за климатске промене.

Уредник и водитељ: Оливера Симић Милошевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи