Новости дана

Председник Србије Александар Вучић рекао је ноћас, сумирајући целодневни боравак на Kосову и Метохији, да је јасно да нашши људи у покрајини разумеју да рационалним приступом и разговором са Албанцима, али и нашим унутрашњим дијалогом можемо да идемо напред. Kако је оценио, после састанка у Лапљем Селу са грађанима са целе територије Kосова и Метохије, показало се да су запошљавање и егзистенцијални проблеми оно што највише брине наш народ. Захвалио је окупљенима што чувају своја огњишта. Вучић је рекао да је дошао у тешким тренуцима после убиства Оливера Ивановића да им покаже да нису сами и да жели да живе у миру.

Својом посетом Kосову и Метохији само неколико дана после убиства Оливера Ивановића, председник Александар Вучић шаље поруку тамошњим Србима да је Србија уз њих и да је спремна да помогне њихов опстанак у срединама у којима живе, рекао је за Радио Београд 1 Милован Дрецун, председник скупштинског Одбора за Kосово и Метохију. Оценио је да посета дошла у правом тренутку у драматичним околностима.

Председница Владе Србије Ана Брнабић учествоваће данас и сутра на конференцији "Диџитал, Лајф, Дизајн", у Минхену. На једној од водећих иновативних конференција, премијерка Брнабић ће говорити о искуствима Србије у области дигитализације и начину на који дигитализација и АЈ-ТИ мењају Србију. Скуп у Минхену, који се одржава непосредно пре Светског економског форума у Давосу, окупиће око 150 говорника и више од 800 учесника по позиву из целог света.

Турски премијер Бинали Јилдирим изјавио је да су војне снаге те земље ушле у сиријску покрајину Африн. Агенција Ројтерс наводи да је тај потез уследио дан након што је Турска покренула ваздушне ударе у том региону, гађајући снаге Јединица за заштиту народа сиријских Kурда које имају подршку Америке. Потез Турске могао би изазвати нове напетости у односима између Вашингтона и Анкаре.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи