У средишту пажње

Изградња заједничке будућности у подељеном свету- мото је овогодишњег Светског економског форума у Давосу. Колики је значај политичких и економских порука са самита светских лидера и експерата? Зашто је Давос важан за Србију?

Форум у Давосу, 48. по реду, одржава се од 23. до 26. јануара. Швајцарски планински градић постао је синоним за место где се одлучује о светским дешавањима, најутицајнији и најбогатији говоре о проблемима покушавајући да их реше, али и да заступају своје интересе.Ове године на дневном реду наћи ће се бројни глобални изазови- од мигрантске кризе, технолошке револуције, ситуације у Сирији, будуће улоге Индије, климатских промена. Циљ Светског економског форума је да се светски лидери поново посвете побољшању стања у свету.

Уочи почетка форума говоримо о важним политичким, економским и друштвеним темама које ће бити у фокусу самита.

Гости емисије су: др Владимир Круљ, специјални економски саветник Владе Србије, Александра Јоксимовић, директорка Центра за спољну политику и Горан Ковачевић, потпредседник УО Наледа.

Уредник емисије: Оливера Симић Милошевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи