Иза кулиса

Гости: глумци Стефан Радоњић и Јелисавета Караџић

На репертоару Београдског драмског позоришта од овог месеца можете угледати и представу "Случај: рупа" по мотивима комада Ежена Јонеска, у режији Ангелча Илиевског. На комичан начин, двоје младих глумаца критикују и доводе у питање тренутни систем вредности и међуљудске односе. Баналност свакодневног живота брачног пара доведена је до апсурда, те уз смех, представа оставља горки укус у устима и буди запитаност о свету у ком живимо, који нас окружује.

Говорићемо и о представи  која се већ дуго истиче на репертоару Установе културе „Вук Стефановић Караџић". Представа "Не оклевај! Импровизуј!" настала је као ауторски пројекат Срђана Ј. Карановића, на Факултету драмских уметности у Београду, рађен са класом Глуме у седмом семестру и заснована је на низу вежби импровизација, а не на драмском тексту.

Све што глумци изводе на сцени настаје управо тог тренутка пред присутном публиком, без икакве претходне припреме. Млади глумци присетиће се и свог ментора проф. др Владимира Јевтовића, као и својих глумачких почетака.

Иза кулиса вас води Ксенија Радовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво