Новости дана

У последњих неколико дана на Косову и Метохији 4 пута је паљена летина срспким породицама. Последњи инцидент догодио се ноћас у Сувом Лукавцу. Запаљени су сено и штала који припадају самохраној мајци шесторо деце. Потпредседник косовске владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић оценио је да је на делу организовано насиље над Србима повратницима у општини Исток. Канцеларија за КиМ оштро је осудила напад.

Министар одбране Александар Вулин обишао је припаднике Војске и полиције, ангажоване на обезбеђењу државне границе на прелазу "Мокрање", код Неготина . Он је оценио да Србија врло успешно контролише мигрантску кризу и да је спречено 22 хиљаде нелегалних улазака.

Око 3 милиона људи у Србији живи у улицама без имена или у кућама без бројева, изјавила је недавно председница Владе Ана Брнабић. Таква ситуација отежава рад службама попут хитне помоћи или ветрогасаца, онемогућава власнике некретнина да улажу у своје куће и станове, а успорава и издавање уверења о пребивалиштима и боравиштима. У Новостима дана о томе како држава намерава да реши овај проблем.

Православна црква и верници данас обележавају Мали Божић, дан којим се завршавају божићне свечаности. Када је за календарски почетак нове године узет 1. јануар, онда је Мали Божић почео да важи као Српска Нова година која се код православаца прославља у ноћи између 13. и 14. јануара. Нова година по јулијанском календару, или православна нова година, свечано је дочекана у градовима и туристичким центрима Србије.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Марица Сердар.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се