У средишту пажње

Који су најчешћи узроци стерилитета? Како се лечи и у којим случајевима вантелесна оплодња може да помогне. Колики су домети перинаталне медицине , односно како се лече нерођене бебе у стомаку труднице?

Сваки десети пар у нашој земљи не може да добије дете на природан начин и за многе од њих вантелесна оплодња је једини начин да се остваре као родитељи.

Биолошки узроци женске и мушке неплодности су многобројни, али разлоге за проблеме код зачећа треба тражити и у све чешћем одлагању материнства. Стручњаци саветују да би рађање пре тридесете предухитрило биолошки сат и решило многе проблеме.

Када је вантелесна оплодња једино решење? По чему се вантелесна трудноћа разликује од трудноће настале на спонтан начин?  Колики је проценат успешности таквих интервенција и које компликације могу да настану? Перинатална медицина је отворила велика врата за лечење нерођених беба у току трудноће. Које су најчешћи поремећаји у развоју фетуса и како се решавају?

Гост здравствене трибине је академик, професор др Небојша Радуновић, начелник Одељења за хуману репродукцију и координатор за вантелесну оплодњу Клинике за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србије, професор Мединског факултета у Београду, предавач на Медицинском факултету Универзитета Индијана, Њујоршком универзитету , као и на Јејлу у САД.

Бројеви телефона за укључења слушалаца су: (011) 322 50 99 и (011) 322 52 99.

Водитељ емисије У средишту пажње од 18 часова је Оливера Симић Милошевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи