Време спорта и разоноде

Рукометаши Динама из Панчева у понедељак су започели нови циклус припрема за пред наставак међународне SEHA лиге и пред старт плеј офа елитног српског надметања. У госте нам долази шеф стручног штаба Динама Иван Петковић, с којим ћемо попричати о успесима клуба са Тамиша, али и о Европском првенству које се игра у Хрватској и на коме је јуче премијеру имала репрезентација Србије. Гостоваће и Петар Жујовић, играч Динама.

Млада каратисткиња Јована Прековић, чланица тима Књаз из Аранђеловца, само током прошле године постала је првакиња Европе у Турској, била без премца на Светском купу у Окинави, освојила Карате 1 Премијер лигу `Париз опен`. Предвођена тренером Роксандом Атанасов, рано је `дотакла звезде` и тек очекујемо њен пуни допринос успеху српског спорта.

Четрдесети `Дакар рели` вози се кроз Перу, Боливију и Аргентину, наш представник на овом атрактивном такмичењу је Габор Сагмајстер. И ове суботе  лакше праћење такмичења омогућиће нам Ђорђе Ђенић, који ће нам - уз остало- причати и о учешћу дама на овогодишњем Дакар релију. Највише пажње међу њима привукле су две даме из Шпаније, 32- годишња Лаја Санц и 49- годишња Роса Ромеро Фонт.

И ове суботе причамо о џезу, модерном, актуелном код нас, простор уступамо групи `Хашима`, која је сјајном свирком доспела и до америчких топ - листа. Наш саговорник је композитор и гитариста овог квартета Игор Мишковић.

На данашњи дан, пре годину дана, преминуо је Мики Јевремовић, легенда домаће забавне музике, заљубљеник у шах, деценијама драги гост ове емисије. Кроз незаборавне ноте и рефрене великог певача, обновићемо сећања, евоцирати успомене, памтити нека друга времена...

Ту су и бројне информације и `звучни медаљони` из света спорта, јавног, културног и уметничког живота. У припреми је праизведба драме `Митровдан`, говори аутор Братислав Петковић. Милица Јефтимијевић - Лилић представља 27 кратких прича у новој збирци `Непредвиђен сусрет`. И сам познат као успешан сатиричар, Витомир Теофиловић објавио је `Есеје о афоризмима`... 

Радови на обнови Голубачке тврђаве биће завршени до краја септембра, уверава нас Искра Максимовић, директорка овог здања. Обележено је пола века емитовања програма на мађарском језику Радио Телевизије Војводина, о томе нам прича Хајналка Буда. Најављујемо `Кустендорф`, пливање за Часни крст у Зрењанину и Куршумлији, Богојавллење на Нери у Белој Цркви, манифестацију `Старци коледари`, у Вуковцу код Жагубице. У Дому омладине Београда одржава се још један `Мрњау фест`. Монтевердијева опера `Орфеј` доживеће репризно извођење 26. јануара. Наша најуспешнија стреличарка Марија Љубинковић решила је проблеме техничке природе и путоваће на Светски куп у Паризу. 

За нашу емисију говори и Маријана Боричић, тренер одбојкашица обреновачког ТЕНТ-а, успешног у европском Купу изазивача за даме. У Новосадској синагоги вечерас заједнички концерт имају Зоран Предин и Матија Дедић.

Документарни филм `У доловима равнице`, сценаристе и редитеља Бојана Војнова, приказан је синоћ у Културном центру Панчева. На светском универзитетском дебатном такмичењу у Мексику, опет успех наших представника - о томе, Марко Ћировић, асистент на ФОН-у, уједно и један од судија на том скупу. Делегација Спортских игара младих боравила је недавно радно у Македонији, чућемо из приче председнице Иване Јовановић. У Новом Саду је вечерас и концерт регионалне звезде Саре Ренар и инди-поп кантауторке Ане Ћурчин. Селектор Јово Цаковић обавештава нас о успеху женске кадетске репререзентације Србије, која се, под његовим вођством, пласирала на Европско првенство у Бугарској. У галерији УЛУС, прексиноћ је отворена изложба сллика под називом `Цвет као мисао`, уметнице Марије Здравковић.

`Гварнеријус` нову сезону почиње у понедељак премијером монодраме`Драга`, у којој игра Душица Новаковић.  

Током емисије пратимо и актуелности из света који нас окружује, дешавања на домаћим и иностраним дестинацијама, уз реакције из прве руке, које и јесу главно оружје радија као медија у 21. веку.

Биће и награда за редовне слушаоце нашег породичног магазина, нећемо пропустити ни уобичајени предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића. 

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво