Доживети стоту

Прво овогодишње издање емисије посветићемо Бадњем дану и најрадоснијем хришћанском празнику - Божићу. У госте нам долази Радмила Мишев, главна и одговорна уредница дечјег православног часописа "Светосавско звонце". Подсетиће нас како се прославља Бадњи дан, али и на суштину саборности, праштања и мирења баш у време Божићних празника.

Говорићемо и о значају писања у познијим годинама, а поводом почетка Четвртог конкурса "Драганова награда". Информације о том литерарном надметању добићемо од Надежде Сатарић из Удружења "Аmity - снага пријатељства", једног од организатора конкурса.

Придружиће нам се и осамдесетогодишњи Димитрије Јаничић из Београда, добитник "Драганове награде" у 2017. години за најбољу путописну причу по Србији "Мој поглед кроз прозор".

Лековите благодети једне краљевске бање откриће нам директор Специјалне болнице Рибарска Бања др Душан Шокорац. У том лечилишту надомак Крушевца, у средњем Поморављу, многи пацијенти су стали на ноге и решили се бројних реуматских тегоба.

Рубрику за културу смо издвојили за четврту едицију новосадске Издавачке куће "Прометеј" и РТС-а, "Србија од 1914. до 1918. године". Едицију чини десет књига и драгоцено је књижевно-историјско дело које сведочи о страдањима српског народа у Првом светском рату.

Уредник и водитељ - Марина Стојадиновић

Музички уредник - Драган Димић

Радио Београд 1, 9:05.
 

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет четири године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи