Ноћни програм - Међу световима свет

Емисија „Међу световима свет“ започиње своје новогодишње емитовање темом - школа осећања. Тему ће нам представити Ирена Радић, психолошкиња.

Добро нам је познато да сви имамо осећања. Култура и друштво, уз помоћ родитеља, уче децу од малена шта је добро а шта лоше, тако да ни осећања нису поштеђена те црно-беле поделе на добра, лоша, позитивна, негативна.

Способност испољавања осећања је врло важна; која осећања показујемо, како их показујемо, коме их показујемо. Велика је разлика између излива беса у сред породичног ручка или важног пословног састанка и причања о стварима које нас љуте када се "охладимо". Такође је велика разлика између изоловања у туговању што само појачава патњу и прича са неким коме је стало, ко брине, разуме. Ово намеће питања о томе да ли су и колико емоције ван наше контроле или ми и те како имамо одговорност.

Наша гошћа ће нам такође причати о тренингу који води за људе који су регистровали да имају неки проблем у међуљудским односима, али и за оне који добро функционишу и просто желе још боље разумевање себе и других. Препоручује се и онима који воде тимове или су чланови неког тима. Посебно креирана методологија, која комбинује групни coaching са аналитичком групном терапијом, омогућава истовремено рад на когнитивном и афективном нивоу. У сигурном и пријатељском окружењу, кроз практичне вежбе и размену у групи, покреће промене. Помаже учесницима да најпре боље упознају себе, а онда и да продубе своје капацитете за односе на послу и у личним интеракцијама. Нагласак је на садашњости и будућности. 

Аутор емисије је Бранка Кордић.

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво