Моја књига

Бојан Љубеновић, сатиричар и писац за децу, говори о томе зашто воли књигу ''Београде, добро јутро'' Душана Радовића (1922–1984). Бојан Љубеновић је дипломирани правник, али се бави новинарством и писањем. Писао је колумне за више дневних листова. Тренутно ради у „Вечењим новостима“ на месту уредника стране хумора и уредника рубрике „Тако Рећи Незванично – ТРН“.

Књига ''Београде, добро јутро'' настала је од афоризама и записа којима је Душан Радовић са врха Београђанке, из Студија Б, сваког јутра поздрављао Београд. Ово дело читаоце плени хумором, фином иронијом, оштром и продорном сатиром и луцидним увидима. Књига ''Београде, добро јутро'' поседујe изразите поетске квалитете, а у њој се осећа топлина и разумевање за људе.

Бојан Љубеновић говори о томе како је открио књигу ''Београде, добро јутро'', како је она утицала на његово писање, као и о томе шта му ова књига у животу значи. Наш саговорник открива зашто воли и неке друге текстове Душана Радовића. Међу тим текстовима су песме за децу, радио-драме, сонгови, рекламе, сценарији за документарне и игране филмове...Чућемо и зашто Бојан Љубеновић сматра Душана Радовића пре свега филозофом па тек онда писцем.

Аутор и водитељ емисије: Војислав Карановић

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво