У средишту пажње

Да ли је одлазак у дом за старе казна или почетак удобнијег живота у старости? Каква је сарадња државних и приватних домова? Како до краћих листа чекања? Ко и под којим условима може да оствари право на смештај у геронтолошкој установи?

Из Министарства за рад и социјалну политику су потврдили да ће 520 социјално угрожених старијих особа, без ближих сродника, ускоро добити место у неки од лиценцираних приватних домова. Трошкове за тај смештај сносиће држава. А да ли су приватни домови спремни за овакав вид сарадње с јавним сектором и с којим капацитетима располажу?

Гости емисије "У средишту пажње" су председница Геронтолошког друштва Србије Драгана Динић и председник Удружења приватних установа социјалне заштите за смештај одраслих и старијих лица Радослав Миловановић. 

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Радио Београд Један, 17:05.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво