Одри Хепберн

„Верујем у розе. Верујем да смех најбоље сагорева калорије. Верујем у љубљење, доста љубљења. Верујем у то да треба бити снажан када се чини да је све пошло наопако. Верујем да су срећне девојке најлепше девојке. Верујем да је сутра нови дан и верујем у чуда.“

Чудо је реч којом је наша гошћа из прошлости најчешће описивала сплет околности под којим је постала једна од најзапаженијих холивудских глумица. Она је, попут Пепељуге, извучена из анонимности и, претворена у принцезу, освојила свет и шармирала Холивуд. Продуцентима и редитељима је била муза, а женама широм планете идеал елеганције и стила. Иако никада није себе доживљавала као модну икону, захваљујући лепом лицу и умиљатом погледу испод густих обрва била је освежење међу класичним филмским лепотицама. Више није било неопходно имати заносну увијену косу, нити облине. Срнећи поглед, доброта и невиност који исијавају из очију принцезе дечачке грађе били су њен заштитни знак наглашен у свим филмовима, модним букварима на великом платну. Добродушност, крхкост и дечја наивност нису били имиџ који је стекла улогама...то је била права она.

Сакрила се испод наочара за сунце, које је штите од бљештавила луксузне јувелирнице у Њујорку. У једној руци држи пециво, у другој кафу. Око врата јој је бисерна орглица, а тело јој прати дуга црна хаљина. У "Госте из прошлости" са гламурозних сетова, у Живаншијевим креацијама, долази нам глумица Одри Хепберн.

Аутор текста - Милица Ђилас.

Гости из прошлости Гости из прошлости

Autor:
Стална екипа емисије: драмски уметник Милан Милосављевић, музички уредник Радмила Дујаковић, организатор Милена Борчанин и уредник Мирјана Блажић.

"Гости из прошлости" - мале приче о великим људима и vice versa. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво