У средишту пажње

Осам година после доношења Закона о запошљавању и рехабилитацији особа са инвалидитетом у Србији је спроведено прво истраживање о ефектима овог закона. Показало се да за његову пуну примену постоји низ препрека и да и особе са инвалидитетом и послодавцу сматрају да се актуелно законодавство мора допунити и изменити како би било у складу с реалном ситуацијом на тржишту рада. Које су кључне препреке, а које главне препоруке? Зашто само 6% особа са инвалидитетом у Србији има више или високо образовање, а тек свака стота има посао? Због чега ове наше суграђане и суграђанке и даље, као друштво, посматрамо кроз оно што не могу, а не кроз оно што могу?

У емисији "У средишту пажње" о овим и другим питањима говориће: Аница Спасов, председница удружења "Наша кућа" и др Наташа Крстић, координаторка истраживања о запошљавању особа са инвалидитетом.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво