Новинарење

Тема којом се овог јутра баве сви светски медији је ново неслагање у америчкој администрацији. Амерички државни секретар Рекс Тилерсон је изјавио да су Сједињене Америчке Државе спремне да почну директне преговоре са Северном Корејом, иако, према његовим речима, режим у Пјонгјангу и даље представља претњу. Портпаролка Доналада Трампа, Сара Сандерс, међутим, каже да политика Вашингтона остаје непромењена. Како наводе водећи амерички дневни листови, неусаглашене изјаве само су наставак ранијих тензија на релацији Стејт департмент - Бела кућа.

Политика Сједињених Америчких Држава остаје иста и по питању борбе против климатских промена. Према писању светске штампе, на јучерашњи самит о клими у Паризу није позван амерички председник Доналд Трамп,  али се његово име често помињало. Трамп је раније донео одлуку о повлачењу Вашингтона из споразума који је потписан пре две године, а који је требало да означи нову еру у самниивању и регулисању последица глобалног отопљавања. О порукама са самита у Паризу разговарамо са нашим сталним дописником Наташом Јокић.

Домаћу штампу прелистава Александра Паладин, музичка уредница Радио Београда 1. Између осталог, говоримо и о феномену звезда уметничке музике.

Новинарење припрема и води Никола Денчић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво