Новинарење

У Новинарењу данас о догађају који је обишао Планету-дипломатском маратону Владимира Путина председника Руске Федерације и Врховног команданта руске армије- у оквиру којег је посетио Сирију, Египат и Турску.

Председник Путин је јуче наредио повлачење великог дела руских војних јединица из Сирије, што је, према оценама руских политичких аналитичара, изазвало шок на Западу.

Путин је ненајављено посетио руску ваздухопловну базу у Хмејмиму одакле је поручио да се руски војници из Сирије враћају као победници и најавио наставак борбе против тероризма.

Како јављају светске агенције руски војници су већ почели да се враћају из Сирије у Русију...

Дмитриј Песков Путинов представник за медије изјавио је да повлачење руских трупа неће трајати само један дан, али није прецизирао да ли ће бити завршено до или после Нове године.

Да ли је овим потезом Владимир Путин, како тврди Ангела Меркел доказао да је Русија сила која формира међународни поредак или, како саопштава Пентагон, да Путинова одлука о повлачењу руских трупа из Сирије неће утицати на дејства и приоритете Сједињених америчких држава у Сирији...

Саговорник Новинарења о овој теми је новинар и политички аналитичар Слободан Самарџија.

Домаћу штампу прелистава Александра Младеновић један од уредника Јутарњег програма Радио Београда1 Ухвати дан.

Аутор и водитељ је Зорана Бокан.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво