Мозаик времена

Симпатизери Социјалистичке партије Србије и Слободана Милошевића, председника странке и шефа државе, окупили су се на београдским Теразијама 24. децембра 1996. године. Скандирало се, довикивало, аплаудирало док су се за микрофоном смењивали говорници, глумци, студенти и партијски другови. А онда је стигао онај због којег су се и окупили на митингу названом "За Србију". Како они воле њега тако и он воли њих, бар је тако микрофон забележио. Има једна пословица: "Не веруј речима, већ делима".

Те 1990. године када су грађани Србије свакодневно од милионера постајали билионери, када на новчаницама више није било места за непрекидне низове нула,када је реч девалвација спозната у свим нијансама, председник Савезног извршног већа Анте Марковић  пред посланицима је изнео експозе. Било је то време када се рачунало у маркама, 1 марка 9 динара.

Новинар Мијаило Костић разговарао је о фудбалским успесима са Драганом Џајићем 30. децембра 2000. године. Слушамо како је заиграо са Пелеом, којег играча је надмудрио и још по нешто из историје фудбала.  

Због чега се неко наоружава и јача војску питао се, али и одговор понудио, маршал и врховни командант Јосип Броз Тито 28. децембра 1950. године. Мада, када је боље размислио, имао је бољи аргумент, ни по бабу, ни по стричевима... или кратка прича о политичким пигмејима и покварењацима.

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво