Новости дана

Србија у Бриселу на Међувладиној конференцији данас отвара још два поглавља у приступним преговорима са Европском унијом - поглавље 6 о правима привредних друштава и поглавље 30 о економским односима са иностранством.

Председник Александар Вучић најавио је да би градња станова за припаднике војске, полиције, везбедносно-информативне агенције могла да почне на пролеће, у шест градова Србије, а да би цена квадрата могла да буде у просеку око 500 евра. Вучић је након састанка Комисије, која ће се тиме бавити, рекао да ће у изградњи око 2 милиона квадрата учешће државе бити 250 милиона евра, а да ће остале конкренте податке Влада изнети до 15-ог јануара. Премијерка Ана Брнабић рекла је да ће се станови градити у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Краљеву и Врању и да ће до средине јануара бити одређене локације, начин финансирања, услови куповине и начини расподеле станова.

 

Председник Русије Владимир Путин затражио је од Министарства одбране да повуче руске трупе из Сирије. Путин је рекао да су руске оружане снаге заједно са сиријском војском поразиле најефикаснију групу међународних терориста у Сирији. Истакао је како је Русија спремна да зада нови ударац терористима уколико опет покушају да наруше мир у Сирији.

 

Француска је забранила продају и наредила повлачење из петнаест држава неколико млечних беби формула и производа за исхрану беба, француског гиганта млечне индустрије "Лакталиса". Та одлука, донета након открића бактерије салмонеле у производу, обухвата и Србију. Наредба о повлачењу је издата због страха од заразе пошто се у Француској разболело 26-оро деце. Портпарол "Лакталиса" Мишел Нале изјавио је да постоји могућност да је "скоро 7 хиљада тона производа" заражено, али да компанија не може са сигурношћу да каже колико је остало на тржишту, потрошено или је још у залихама.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Небојша Николић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво