Новости дана

У Председништву Србије одржан је састанак председника Србије Александра Вучића са премијерима Бугарске, Грчке и Румуније - Бојком Борисовим, Алексисом Ципрасом и Михајем Тудосеуом. Разговарали су о унапређењу сарадње у области инфраструктуре и енергетике, као кључних за привлачење инвестиција и економски развој региона. На заједничкој конференцији за новинаре, председник Србије Александар Вучић рекао је да ови састанци представљају израз сталне сарадње четири земље и да стварају политичку климу да привредници више сарађују.

Стање на палестинским територијама се не смирује после одлуке америчког председника Доналда Трампа да призна Јерусалим као престоницу Израела.

Бивши председник Грузије и лидер украјинске опозиције Михаил Сакашвили поново је ухапшен. Сакашвили је у затвору почео штрајк глађу, рекао је његов адвокат.

Од доношења Закона о реституцији, стари власници су, упркос бројним тешкоћама, успели да поврате већи део имовине која је у власништву државе или јавних предузећа. За случајеве када натурални повраћај није могућ, Закон је предвидео исплату новчане надокнаде обвезницама, у року од 12 година. Стари власници сматрају да је то лоше решење и захтевају да се уведе супституција, односно обештећење враћањем имовине сличне вредности.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Марица Сердар.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи