Новости дана

Скупштина Србије наставила је начелну расправу о Предлогу буџета за 2018-ту годину. Посланици владајуће већине сматрају да је буџет добро испланиран и да је усмерен на развој будући да је готово 30 одсто државне касе предвиђено за капиталне инвестиције. Опозиција критикује Владу тврдећи да има прикривене ставке у буџету и да се јавни дуг неће реално смањити. О буџету ће пред посланицима данас говорити и премијерка Ана Брнабић.

Фискални савет је оценио да је предлогом буџета за 2018 -ту годину остварен један од најважнијих циљева - низак и дугорочно одржив фискални дефицит. Ипак, Савет упозорава да на средњи рок и даље остају изазови као што је спори напредак у реформи јавних предузећа. Фискални савет сматра и да су недовољна улагања предвиђена у просвети, здравству и заштити животне средине.

Виши суд у Београду осудио је на условне казне затвора од по 6 и 8 месеци седморицу жандарма због физичког напада на Андреја Вучића и Предрага Малог и још двојицу припадника војне полиције током Параде поноса 2014-те године. Комадант жандармеријског вода Раде Матић, који се теретио да није предузео мере да спречи напад, ослобођен је оптужби. Жандарми Предраг Митровић, Славко Стојановић, Далибор Ђорђевић, Златко Гигић, Бобан Лекић и Митар Милосављевић осуђени су на условне казне од по 6 месеци затвора, а Драган Савић на условну казну од 8 месеци затвора. То је првостепена пресуда на коју може да се уложи жалба.

Велика Британија и Европска унија постигле су напредак у првој фази преговора о условима изласка те земље из Европске уније, саопштила је Европска комисија и препоручила покретање следеће фазе разговора. Напредак је постигнут у сва три приоритетна питања која се тичу права грађана, границе између Републике Ирске и Северене Ирске и о питању финансијског договора Брегзита. Ту одлуку би Европски савет требало да потврди на самиту 15-ог децембра.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара