Доживети стоту

Социјално угрожене старије особе без ближих сродника које су на листи чекања за дом, ускоро ће моћи да добију место у неки од лиценцираних приватних домова. Ту услугу ће држава додатно финансирати.

Већ су почеле да се спроводе активности чији је циљ изједначавање приватних и државних домова за старе. Да ли ће то смањити листе чекања за смештај старијих у домове? Одговоре ћемо потражити од председника Удружења приватних установа социјалне заштите, домова за смештај одраслих и старијих Радослава Миловановића.


О својој певачкој каријери и првим почецима у Радио Београду, специјално за нашу емисију, говориће Мирослава Мира Васиљевић. И у 83. години је сачувала блиставу мисао и љубав према изворној народној музици и певачкој групи "Ђердан". У београдском Дому синдиката, 12. децембра у 12 сати, биће јој уручена награда за животно дело. Признање јој додељује Савез естрадно-музичких уметника Србије.

Рубрику за културу издвојили смо за књигу Јозефа Шкворецког "Бекства Лиде Барове", а у историјској радио-читанци ћемо ћемо подсетити на  глумачки опус и постигнућа легендарне  Рахеле Ферари.

Уредник и водитељ  Марина Стојадиновић.                                          

Музички уредник  Драган Димић.

Радио Београд Један,  9:05.

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет четири године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи