Новости дана

Чланови Председништва Босне и Херцеговине - Драган Човић, Младен Иванић и Бакир Изетбеговић вечерас стижу у посету Београду. Званични разговори председника Вучића и трочланог председништва Босне и Херцеговине биће одржани сутра, а предвиђен је и пленарни састанак делегација две државе.

Скупштински одбор за правосуђе прихватио је у начелу пет законских предлога, медју којима је и Предлог закона о запосленима у јавним службама.  Сви ти законски предлози биће на дневном реду сутрашње седнице парламента на којој ће се разматрати и Предлог буџета за 2018. годину.

После најаве пројекта изградње станова, где би квадрат требало да кошта у Београду око 550 евра, а у другим местима од 450 до 470 евра, и који би првенствено били  намењени припадницима војске, полиције, младим научницима и младим брачним паровима, истраживали смо колико је то изводиво.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је да ће Кфор остати на Косову. Уочи састанка шефова дипломатије земаља чланица Алијансе у Бриселу, Столтенберг је објаснио да промена мисије зависи од ситуације на терену која тренутно налаже присуство НАТО снага на Космету. На питање новинара како коментарише став албанских политичара да је Кфор сметња формирању косовске војске, Столтенберг наводи да било каква промена у вези са косовским безбедносним снагама мора бити искључиво у складу са косовским Уставом. Теме састанку у Бриселу биће јачање односа Европске Уније и НАТО-а, Северна Кореја и борба против тероризма.

Обележава се Међународни дан волонтера. Генерална скупштина Уједињених нација је 1985-те године прогласила 5-ти децембар за Међународни дан, као сећање на 1970-ту годину када је створен Програм УН-а за волонтере.

У трећем колу Светског првенства, рукометашице Србије од 18 часова играју у Лајпцигу против Немачке.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Небојша Николић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи