Новости дана

Седница Скупштине Србије на којој ће бити разматран Предлог закона о буџету за 2018. годину биће одржана у среду. О овом документу данас је расправљао Скупштински одбор за финансије. Предлогом буџета планиран је минус у државној каси од око 29 милијарди динара.

"Србија је независна, суверена земља и поштујемо њен став да не жели чланство у НАТО и то нам није препрека за јачање сарадње, поручио је у Бриселу генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг, подсетивши на сарадњу са Финском, Шведском или Аустријом. Он се обратио новинарима уочи дводневног састанка шефова дипломатија држава чланица на којем ће у фокусу пажње, како је најавио, бити јачање сарадње НАТО и ЕУ, ситуација око Северне Кореје, борба против тероризма.

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, председник Србије Александар Вучић састао се са представницима Националне организације особа са инвалидитетом. Он је поручио да су "људи које стварамо богатство наше земље, укључујући и особе са инвалидитетом, који су, попут параолимпијаца, учинили много на подизању угледа Србије у свету".

Данас истиче рок који је Европска унија дала Лондону да изнесе коначне предлоге за решавање три кључна питања у првој фази преговора о Брегзиту, па ће се британска премијерка Тереза Меј састати у Бриселу на радном ручку са председником Европске комисије Жан-Клодом Јункером.

Уредник емисије: Наташа Ракетић

Уредник вести: Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво