Новости дана

У већем делу Србије пада снег умереног интензитета, док се на подручју јужне Србије очекује киша. Сви путни правци ка зимским турисичким центрима су проходни. На појединим коловозима има снега до пет центиметара, па је употреба зимске опреме и ланаца обавезна.

Због проблема у водоснабдевању и изливања бујичних потока у делу Власотинца и 5 села је ванредна ситуација. Путеви су делимично оштећени, а снег који је јутрос пао није изазвао додатне проблеме.

Одлуком о укидању Интерполове потернице Рамушу Харадинају, УНМИК је прекршио правило о статусној неутралности и Србија би због тога требало да потражи објашњење на седници Савета безбедности УН, изјавио је министар одбране Александар Вулин. Каже да је за Србију Харадинај ратни злочинац, који ће кад тад морати да одговара за своја дела.

Амерички председник Доналд Трамп допутовао је у Њујорк где су га дочекали демонстранти који се противе тек усвојеној пореској реформи којом се смањују порези на добит корпорација и привремено смањују порези на зараде. Демонстранти су узвикивали "Доналд Трамп иде у затвор" и носили транспаренте "Порез за богате, не за радне људе" и "Њујорк мрзи Трампа", преноси АП.

Обележава се Међународни дан особа са инвалидитетом. Процењује се да те особе чине око 10 одсто светске популације. На овај дан још од 1992. године све земље се позивају да унапреде и омогуће особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Марица Сердар.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво