Доживети стоту

Пензионерски дани, уз дружење и активности, су много лепши. Тако се лакше побеђују самоћа и изолација. У Удружењу грађана "Супер баке" сениорке, и оне мало млађе, организују бројне акције. Најрадије праве колаче и размењују рецепте.

Како проводе време после пензионисања и због чега је важно бити активан чућемо од  Олге Трифуновић Сајех, Јованке Стојановић и Мирјане Ђокић.

Мушки  фризер Зоран Поповић (77) више од пола века је веран фризерском занату. Иако је у пензији не заборавља старе муштерије. Освајао је престижне награде широм света и у бившој Југославији. О тајнама берберског заната, којем је посветио читав живот, говориће и за нашу емисију.

Минуте за здравље посветићемо првом вратном пршљену познатијем као атлас. Уколико се тај пршљен измести  настају бројне тегобе и болести које никако не треба занемаривати. А шта је атлас и  због чега је важно да има правилан положај? Одговоре ћемо потражити од прим. др Драгана Вуловића, специјалисте физикалне медицине и рехабилитације.

Рубрику за културу издвојили  смо за збирку прича "Мој муж" македонске списатељке Румене Бужаровске, а у историјској радио-читанци ћемо се вратити у време када је краљ Александар Први Карађорђевић стварао Краљевину Југославију.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

Насловна страна: Зоран Поповић

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара