Мозаик времена

Фудбалски клуб Црвена Звезда постао је клупски првак света 8. децембра 1991. године у Токију када је победио чилеански клуб Коло-Коло резултатом 3:0.

Три слике са наше политичке сцене последње деценије 20. века.

Јесен 1990. године била је обојена предизборним кампањама и представљањем у медијима низа кандидата на првим вишестраначким изборима. У духу демократије Радио Београд је био добар домаћин. Испред групе грађана гласачима се представио Никола Шећероски и проговорио о личним мукама. У студију је био и новинар Ђорђе Влајић.

Сваком своја мука најтежа. Апостол политичке сцене, како је себе назвао кандидат Српског покрета Обнове Вук Драшковић, у разговору са новинаром Душаном Радуловићем и слушаоцима сужњима 4. децембра 1990. године.

Било је и таквих момената... Толерантно, помирљиво, конструктивно решење политичке ситуације, без икаквих трзавица, понудили су радикали на челу са Војиславом Шешељом који је 1. децембра 1997. године, у својству кандидата за председника државе, био гост Радио Београда.

Председник Савезне Републике Југославије Војислав Коштуница, по сопственом признању иницирао је долазак председника Француске Жака Ширака у Београд. На конференцији за новинаре 7. децембра 2001. године уследиле су међусобне похвале, честитке и тапшања по рамену, како уосталом дипломатија и захтева.

Похвала, честитки али и размене ордења и шаком и капом било је 6. децембра 1976. године када је у престоницу Социјалистичке Федеративне Републике Југославије дошао председник Француске Жискар Дестен.

Аутор: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво