Седмица

Пре неколико дана на аеродромима Kовин и Лисичији јарак, раме уз раме вежбали су амерички и српски падобранци. На истом том месту, пре тачно годину дана изведена је вежба Словенско братство. Партнери су нам били руски и белоруски специјалци.

Новинарска питања била су идентична-само су их постављале различите медијске куће.

Одговори-такође исти... Србија сарађује и са Истоком и са Западом.

Да ли је та позиција заиста одржива, може ли се седети на две столице, као што недавно рече један амерички званичник...

Српски званичници тврде да Србија седи на својој столици и да је војна неутралност, коју смо прокламовали пре тачно десет година, прави избор у смутним временима. Ипак, да би тај избор заиста и био такав, морамо, кажу, имати јаку војску. Набавка два хеликоптера, долазак руских МИГ-ова, ново наоружање и опрема за специјалне јединице... докази су да се са речи коначно прешло на дела.

Ипак, колико год било важно, оружје не чини војску...Чине је људи који би требало да буду задовољни, добро плаћени и спремни да раде тај специфичан посао.

О свим овим темама, разговарамо са човеком који је на почетку мандата рекао да су му приоритети побољшање материјалног статуса запослених у војсци, реафирмација друштвене улоге војске и очување војне неутралности. Наш гост је министар одбране Александар Вулин.

Аутор: Ђурђица Драгаш

Извор слике с насловне стране: Википедија  

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво