Новости дана

Другог дана посете Норвешкој премијерка Ана Брнабић састала се с министарком спољних послова Ином Ериксен Сореиде. Премијерка је истакла да је чланство у Европској унији спољнополитички приоритет Србије, и да смо посвећени регионалној сарадњи у области политике и привреде. Домаћини поручују да су спремни да помажу Србији на европском путу. Ана Брнабић је потом, на састанку с норвешким послодавцима поручила да је наша земља политички и економски стабилна и да је спровела фискалну консолидацију. Своје саговорнике је позвала да улажу у Србији и истакла да од њих имамо шта да научимо, посебно када је реч о реформи управе и радној етици. Премијерка Србије посетила је и компанију Теленор, која је са инвестицијом вредном две милијарде евра, највећи појединачни инвеститор у Србији. Посету завршава предавањем на Норвешком институту за међународне односе на тему " Европске перспективе Србије".

Један од највећих руских произвођача бакра "Рашн копер компани" заинтересован је за приватизацију борског Рударско - топионичарског басена, и то кроз стратешко партнерство, потврђено је РТС-у у Влади. Руска компанија је, како сазнајемо, своје намере и званично образложила у писмима ресорним министарствима. Претходно се на Јавни позив јавило осам компанија - из Русије, Кине и Америке.

После пресуде Ратку Младићу у Хашком трибуналу, са аналитичарима разговарамо о томе да ли је Трибунал испунио своју мисију и допринео помирењу у региону.

Дан уочи заклетве новог председника Зимбабвеа Емерсона Мнангагве, бившем председнику Роберту Мугабеу додељен је имунитет, чиме је заштићен од судског поступка. То је део договора о његовом одступању с власти, саопштио је агенцији Ројтерс извор близак преговорима . Иако је Мнангагва одушевљено дочекан по повратку из егзила, многи сумњају да је његово постављење за председника - промена која је потребна Зимбабвеу.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Небојша Николић
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи